Restauranter kunne ikke overleve uden kanalrens

Restauranter kunne ikke overleve uden kanalrens

Kanalrens er bestemt ikke et ukendt fænomen for restauratørere. Det fandt jeg ud af forleden, da jeg var omkring min yndlingsrestaurant for at indtage dagens aftenmåltid med ledsager. Som ivrig restaurantgæst kommer jeg ofte i snak med de restauratørere, som jeg møder på mine elskede gourmetveje, og som madanmelder på amatørbasis stiller jeg da også gerne indgående spørgsmål om andet end mad, f.eks. omkring deres køkkendrift og hygiejneforhold.

Det tager de fleste restauratørere nu godt imod, for det betyder jo noget for dem, at deres kunder ved, at de vægter hygiejnen højt. Derfor kom det heller ikke bag på restauratøren ved mit seneste besøg, at jeg spurgte ind til kanalrens, og hvilke foranstaltninger de i grunden tog omkring hygiejne.

Restauratørerne kender alt til ventilationsskakter

Da jeg nævnte kanalrens for restauratøren, smilte han bredt og fortalte mig, at de skam allerede i flere år havde haft en abonnementsaftale med sjællandske HRS, som blandt andet kører rundt på hele Sjælland og foretager kanalrens. For år tilbage havde de haft store problemer med udluftningen i køkkenet, og det havde resulteret i en større ombygning, da indretningen ikke passede til de ventilationskrav og behov, som de i øvrigt havde til restaurantens køkken.

Desuden, tilføjede restauratøren, måtte de tænke på deres personale, som sled og slæbte hver dag for at leve op til den høje standard, som de selv ønskede at efterleve. Derfor var også inventaret blevet udskiftet, så køkkenpersonalet havde ordnede arbejdsforhold. Som den pågældende restauratør pointerede, så var de meget emsige omkring deres personales ve og vel og ikke mindst omkring renholdning af restaurantens køkkenarealer – alle elementer har jo en væsentlig andel i restaurantens succes.

Spis trygt en god middag på københavnske restauranter

Efter denne lille passiar slog vi over i lidt mere muntre toner – nu havde vi jo fået sagen om kanalrens på plads, så der var tid til en lille gibbernakker til at gå hjem på.

Så hvis du bor i København eller omegn, og påtænker at besøge en restaurant i dit lokalområde, så tag trygt afsted. Du behøver hverken at tænke på kanalrens eller andre hygiejniske forhold på restauranterne, for det er der allerede helt styr på. Bon appetit og velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *